Steegro wordt hoofdsponsor NK dammen 2008
Naamloos 1

Steegro.gif 

 

Emmeloord, 21 december 2007, Dambond wijst NK Dammen 2008 toe aan damvereniging Emmeloord in de gemeente Noordoostpolder

 

EMMELOORD – Damvereniging Emmeloord en Tamek Damkring Marknesse in de gemeente Noordoostpolder mogen in samenwerking met de stichting Aanzet het Nederlands Kampioenschap Dammen 2008 gaan organiseren. Dat heeft het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond (KNDB) vandaag bekend gemaakt. Het bedrijf Steegro uit Emmeloord wordt hoofdsponsor van het evenement. Damvereniging Emmeloord, Tamek Damkring Marknesse en de gemeente Noordoostpolder zijn blij dat het gelukt is dit grote evenement binnen te halen.

 

NK Dammen 2008

Het NK Dammen 2008 wordt van 9 tot en met 19 april 2008 gehouden in de schitterende Beurszaal van theater ’t Voorhuys, Beursstraat 1 te Emmeloord.

 

De deelnemers aan het NK Dammen 2008 verblijven in het stijlvolle Best Western Hotel ’t Voorhuys dat gesitueerd is in het centrum van Emmeloord.

 

Veertien Nederlandse topspelers, waaronder vijfvoudig kampioen Kees Thijssen, komen naar Emmeloord om te strijden om het Nederlands Kampioenschap. Voor het eerst zullen de partijen op elektronische borden gespeeld worden, zodat ze live op internet te volgen zijn. Naast het NK Dammen 2008, probeert het organisatiecomité ook een randprogramma met interessante damactiviteiten in Emmeloord te organiseren. Ook wordt overwogen om een schooldamtoernooi te organiseren.

 

Het organisatiecomité van het NK Dammen 2008 bestaat uit: Dik Glazenborg, voorzitter, Henk Boers, secretaris, Bart Jonker, penningmeester, Joop Kip, tweede penningmeester, Wiebren de Vries, algemeen adjunct, Gert van Willigen, coördinator persoonlijke wedstrijden van de KNDB, Jan Scheers en Henk van der Steege. Binnenkort wordt het erecomité samengesteld.

De plaatselijke organisatie heeft het bedrijf Steegro bereid gevonden om hoofdsponsor te worden van het NK dammen 2008. Steegro is nauw verbonden met de damsport in Emmeloord. Zo was Steegro hoofdsponsor van de onlangs gehouden succesvolle wereldrecordpoging kloksimultaandammen door wereldkampioen Alexander Schwarzman en sponsoren ze al enkele jaren het schooldamtoernooi in de gemeente Noordoostpolder. STEEGRO B.V. is één van Nederlands vooraanstaande specialisten in bemiddeling voor de agrarische sector. Met name op het gebied van de diverse productiequota beschikken zij over een unieke kennis.

De subsponsors zijn de gemeente Noordoostpolder, de provincie Flevoland, Best Western Hotel ’t Voorhuys, Gibo-groep accountants en adviseurs, Het Huis van Hooff Opticiens te Emmeloord.

 

De eerste contacten met de gemeente Noordoostpolder en met name met wethouder Jaap van der Est over het NK Dammen 2008 dateren uit december 2006. Er werd gesproken over de wereldrecordpoging kloksimultaandammen, het NK Dammen 2008 en zelfs voorzichtig over de WK Dammen 2011. De KNDB bestaat in 2011 honderd jaar en zou dan graag het WK Dammen 2011 in Nederland willen organiseren.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Bart Jonker, tel.: 06-11003059

Henk Boers, tel.: 038-3868015 / 06-30670286

Gert van Willigen tel.: 06-28475773

 

Theater ’t Voorhuys, Beursstraat 1 8302 CW te Emmeloord. Tel.: 0527-698657.
E-mail:
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Website: www.theater-voorhuys.nl.

 

Best Western Hotel ’t Voorhuys, De Deel 20, 8302 EK Emmeloord. Tel.: 0527-612870.
E-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .
Website: www.voorhuys.nl.