NK Dammen 2008 in Emmeloord
Donderdag 20 maart

Titelverdediger Kees Thijssen

Donderdag 20 maart, Emmeloord.
Het spannendste en meest prestigieuze damtoernooi van Nederland gaat op woensdag 9 april 2008 van start in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Wie mag zich van de veertien geplaatste spelers een jaar lang de kampioen van Nederland noemen? De prijsuitreiking is op zaterdag 19 april om circa 16.30 uur.


Op woensdag 9 april om 13.00 uur vindt in de Beurszaal de openingsceremonie plaats met o.a. de gedeputeerde van de Provincie Flevoland, John Bos, en wethouder Jaap van der Est van de gemeente Noordoostpolder. De openingszet wordt om 14.00 uur verricht door de heer Van der Est.De prijsuitreiking zal worden verricht door burgemeester Willem van Rappard en hoofdsponsor Henk van der Steege van Steegro.

 


 

Niet alleen de damfans kunnen elf dagen lang in de Beurszaal genieten van een fantastische sport maar omdat er gespeeld wordt op elektronische borden kunnen de partijen van o.a. vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen overal in Flevoland, in Nederland en ver daarbuiten gevolgd worden. De speelrondes beginnen dagelijks om 10.30 uur. Op vrijdag 11 april en maandag 14 april worden twee ronden gespeeld. De eerste ronde begint dan om 09.30 uur. De tweede ronde begint om 16.00 uur.


Naast het elf dagen durende toernooi heeft het organisatiecomité onder leiding van IJsbrand Haven een attractief nevenprogramma georganiseerd.

vrijdag 11 april: simultaan van IJsbrand Haven tegen de sponsors van het toernooi in ’t Voorhuys.

zaterdag 12 april: sneldamkampioenschap van de provincie Flevoland in ’t Voorhuys.

woensdag 16 april: schooldamkampioenschap van de provincie Flevoland in ’t Voorhuys.