Dag 11, de helden spelen de slotakkoorden
Youngsters Winkel en Meurs pakken de winst

EMMELOORD - Piet Bouma, zaterdag 19 april 2008
Een slotronde waarbij de kampioen al bekend is, heeft iets onwezenlijks. De spanning is er gedeeltelijk af. Uiteraard is er de persoonlijke ambitie om voor veel publiek een goed resultaat neer te zetten. Daarnaast zit de vermoeidheid in de hersenen.

Kees Thijssen en Martin Dolfing zijn deze keer het eerste uit. De uittredende kampioen probeert het wel even, maar Martin is dit toernooi onverslaanbaar gebleken. Na 2 ½ uur wordt remise overeengekomen. Ook in de partij tussen Anton van Berkel en Jeroen van den Akker valt de remise vrij snel. Anton heeft een gezonde aanval en hoewel Jeroen de nodige tijd besteed aan de bestrijdingswijze komt Anton geen moment in gevaar. Na de 50e zet is de vrede getekend.

Intussen staat de nieuwe kampioen Ron Heusdens onder zware druk van Alexander Baljakin. Het siert Ron dat hij nog één keer mooi wil spelen, maar als er in zijn opzet een lek blijkt te zitten, is er geen weg terug. De echte wedstrijdspanning is er natuurlijk niet, Ron zal er naar verlangd hebben, de beker in zijn handen te krijgen. Met enkele krachtige manoeuvres blaast Alexander de zwarte stelling op, waarmee hij de tweede plaats veiligstelt.
Lees meer...